Nieuws uit de Brugse regio

Kleine gebreken aan Scheepsdalebrug worden opgelost


Audio Reportage

Kleine gebreken aan Scheepsdalebrug worden opgelost
Brugge, woensdag 5/10/2011. Na de oplevering van de Scheepsdalebrug dienden nog een aantal aanpassingen te gebeuren, die nu stelselmatig worden uitgevoerd. Zo blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Carl Decaluwť (CD&V). De werken zijn divers. Het betreffen allemaal kleine gebreken die na de indienstname van de omvangrijke en complexe beweegbare brug tot uiting komen. Het merendeel is reeds opgelost.

Komende weken

De resterende zaken worden in de komende weken aangepakt. Zo is er een kleine speling op de loopvakken. Om vroegtijdige slijtage te voorkomen, worden deze vlakken bijkomend verlijmd. De slagboomkasten waren tijdelijk en worden nu vervangen door het voorgeschreven type kasten. De sequentie van de slagbomen werd gewijzigd en de lengte van de slagbomen werd aangepast.

Deels garantie

Het merendeel van de uitgevoerde werken valt binnen de waarborg en is dus ten laste van de aannemer. De aanpassingen omwille van het gebruiksgemak zijn ten laste van de Vlaamse overheid. De kostprijs wordt geraamd op 5000 euro voor het aanpassen van de sequentie van de slagbomen en op 2000 euro voor de aanpassing van de slagboomkolommen.

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Verkeer    Techniek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag