Nieuws uit de Brugse regio

Journalist Jan Van Belle overleden


Audio Reportage

Journalist Jan Van Belle overleden
Brugge, zondag 2/10/2011. In Brugge is de bekende freelance journalist, onze collega, Jan Van Belle overleden aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Hij werd 56.

Nestor

Jan gold samen met Hedwig Dacquin als de nestor van de Brugse pers en schreef jaren vooral over gerechtelijke thema's in Het Laatste Nieuws en werkte voor de Radio 2, het Brugs Handelsblad en tal van andere media. Sinds kort was hij opnieuw werkzaam voor het persagentschap Belga en hij was ook ruim een jaar actief al medewerker van de Stadsomroep. Hij was 12 jaar lang voorzitter van de Brugse Persbond en tot op vandaag werkte hij als parketsyndicus van de persbond .

1001 contacten

Hij stond bekend om zijn goede contacten binnen politieke en gerechtelijke middens die hem regelmatig primeurs opleverden, maar ook om zijn bourgondische levensstijl, zijn humor en het feit dat hij een hekel had aan parkeerboetes en vooral het betalen ervan.

2 onuitgegeven boeken

De voorbij maanden was Jan, in de voetsporen van zijn vader wijlen Julien Van Belle, gestart met het schrijven van zijn eerste 2 boeken: een politiethriller en een boek dat zich in de kloosterwereld afspeelde, die hij niet heeft kunnen afwerken.

Volgens Stefan Vankerkhoven, de huidige voorzitter van de Brugse Persbond zal hij dan om meer dan een reden worden gemist en zal om meer dan één reden stil worden gestaan bij de vroege dood van onze collega: 'Journalistiek is een zeer stressvol beroep en zowel Jan als zijn broer Filip zijn te jong gestorven, aan kwalen die daar mede aan te wijten zijn...'

De begrafenis gaat door op zaterdag om 11:00 uur in de Sint-Walburgakerk in Brugge.

(Frank Neirynck-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag