Economie

UNIZO: potentieel voor meer samenwerking tussen lokale KMO's en havenbedrijven


Audio Reportage

UNIZO: potentieel voor meer samenwerking tussen lokale KMO's en havenbedrijven
Zeebrugge, vrijdag 30/9/2011. Volgens UNIZO Noord – West – Vlaanderen, die hierover samen met de provincie West – Vlaanderen, APZI en MBZ een studie liet opmaken door het WES (Westvlaams Economisch Studiebureau), blijkt er een belangrijk potentieel te bestaan voor meer samenwerking tussen lokale KMO's en havenbedrijven in Zeebrugge. In de studie werden Zeebrugse havenbedrijven over hun aankoopgedrag bevraagd, omdat de vooronderstellingen bestond dat havenbedrijven zich vooral laten beleveren vanuit het Antwerpse/ Waasland en dat er weinig zaken wordt gedaan met West-Vlaamse bedrijven. Omgekeerd gaven West-Vlaamse kmo's aan dat het niet makkelijk is om 'binnen te geraken' bij de Zeebrugse Havenbedrijven.

Potentieel

'Als algemene conclusie van de bevraging kunnen we stellen dat er wel degelijk een groot zakelijk potentieel aanwezig is in de haven maar dat de havenbedrijven niet zo goed gekend zijn bij de West-Vlaamse KMO's,' zegt UNIZO-regiodirecteur Frederik Serruys. 'Wij hopen met dit project alvast de baan te effenen voor een efficiëntere uitwisseling van bedrijfsgegevens. Ook de grotere bedrijven staan open voor samenwerking met regionale bedrijven. Wel wordt verwacht dat de KMO's zélf de stappen zetten om met die bedrijven in contact te komen.'

UNIZO wil ook in de toekomst regelmatig contactdagen organiseren in de haven (foto) zodat KMO's ook werkelijk zakelijke relaties kunnen opbouwen in de haven.

(FN-Meegedeeld-UNIZO/Foto: FN)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag