Nieuws uit de Brugse regio

Werfzone 't Zand wordt aangepast om voetgangers en fietsers minder te hinderen


Brugge, vrijdag 30/9/2011. Naar aanleiding van verschillende vragen van de lokale horecazaken vond een overlegvergadering plaats onder voorzitterschap van de burgemeester. Een delegatie van de lokale horecazaken op 't Zand, de bouwheer met de aannemer en de verkeersdienst van de lokale politie waren aanwezig. Daar werden een aantal zaken afgesproken om de hinder te beperken. Zo werd beslist om de werfzone van de verbouwingswerken aan de paviljoenen tijdelijk aan te passen. De maatregel gaat vandaag, 30 september, al in.

Meer ruimte

Aan de kant van de terrassen wordt er op de meeste plaatsen anderhalve meter werfzone weggenomen om de ruimte tussen de terrassen en de werfzone groter te maken. Dit zal voor de mensen op het terras en in de wandelzone een aangename verbetering zijn. Zodra de terrassen verdwenen zijn (half november) zal de aannemer opnieuw de volledige werfzone nodig hebben voor de volgende fase van de werken.
Aan de kant van de rijbaan wordt een veiligheidsdoorgang voor fietsers en voetgangers voorzien, zodat deze weggebruikers op deze drukke plaats niet langer de rijbaan tussen het autoverkeer moeten volgen.

Omdat de aannemer de werfzone heeft ingeperkt, wordt tijdelijk toegelaten dat werfvoertuigen, die wegens hun hoogte niet in de ondergrondse parking kunnen, parkeren op de hoek van 't Zand tegenover de werf.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag