Economie

Vergrijzing zal West-Vlaanderen hard treffen


Audio Reportage


West-Vlaanderen, dinsdag 27/9/2011. In het provinciaal hof in Brugge had vandaag de slotconferentieplaats van DC Noise, een Europees "Interreg" onderzoek naar de evolutie van de demografie in onder meer West-Vlaanderen en de gevolgen daarvan op het vlak van huishoudens, wonen en tewerkstelling.

Niet rooskleurig

En de vooruitzichten voor West-Vlaanderen zijn niet zo gunstig. Zo zullen er tussen nu en 2025 in de kustprovincie ruim 80.000 woningen moeten bijkomen wil men aan de woonbehoeften voldoen. De beroepsbevolking zal in dezelfde periode met 27.400 eenheden afnemen. De bevolking zal wel met 7% stijgen in de provincie, maar ook de vergrijzing neemt zienderogen toe. Nu zijn er in West-Vlaanderen ongeveer 3,25 werkenden tegenover één oudere. Tegen 2025 zal dit stijgen tot 2,3 werkenden tegenover één oudere, en in de kuststreek zelfs tot slechts 1,6 werkende tegenover één oudere.

De onderzoekers hebben dan ook een checklist opgemaakt voor de lokale besturen en beleidsmakers, waaraan ze zich kunnen toetsen bij het nemen van beslissingen in de toekomst, zegt onderzoeker Johan Surkeyn...

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag