Nieuws uit de Brugse regio

Volgende maand uitspraak in zaak tegen Leonoard


Audio Reportage

Volgende maand uitspraak in zaak tegen Leonoard
Oostkamp, dinsdag 27/9/2011. De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zal op 25 oktober een arrest vellen over het lot van mgr. Léonard na een de klacht van advocaat Jean-Marie De Meester uit Oostkamp.

Klacht

Begin november vorig jaar diende de Oostkampse advocaat klacht in tegen aartsbisschop Léonard wegens zijn homofobe uitspraken. "De klacht heeft betrekking op inbreuken op de antidiscriminatiewet en laster en eerroof, waaraan de aartsbisschop zich schuldig heeft gemaakt door zijn homofobe uitspraken," zegt De Meester, die zelf homo is en gehuwd is met een man. "Ik wil een juridische toetsing van het spanningsveld tussen de vrijheid van meningsuiting en het homorecht binnen een religieuze context.", zegt de advocaat.

De openbare aanklager zegt dat de klacht onontvankelijk is, onder meer omdat De meester zelf gehuwd is. De advocaat van de aartsbisschop zegt dan weer dat het allemaal de schuld van de media is, die woorden in de mond van de mongseigneur wilden leggen, die hij niet gezegd wilde hebben. De zaak is vandaag gepleit maar de KI houdt haar uitspraak in beraad tot 25 oktober.

(JVB-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag