Economie

Russische zeilopleidingsschip Kruzenshtern 4 dagen in Zeebrugge


Audio Reportage

Russische zeilopleidingsschip Kruzenshtern 4 dagen in Zeebrugge
Brugge, dinsdag 27/9/2011. Morgen brengt het Russische zeilopleidingsschip 'Kruzenshtern' (Foto) een vierdaags bezoek aan de haven van Zeebrugge. Het op één na grootste nog zeilende schoolschip ter wereld, vertrok eerder uit de thuishaven Kaliningrad voor een drie maanden durende introductiereis.

De viermaster wordt op woensdag 28 september rond de middag in Zeebrugge verwacht, waar het zal afmeren langsheen de Leopold II-dam, ter hoogte van het Zeestation. Het opleidingsschip verlaat de kusthaven zaterdagavond om koers te zetten richting Santa Cruz de Tenerife (Canarische Eilanden).

Tijdens het verblijf in Zeebrugge worden voor de bemanning en de kadetten aan boord, samen 188 man, heel wat activiteiten georganiseerd. Vooreerst worden zij verwelkomd in de kusthaven door Havenvoorzitter Joachim Coens. Zij brengen nadien een bezoek aan Brugge, wat het hoogtepunt van hun bezoek vormt. Verder bezoeken zij de Russische Foxtrot-duikboot van Seafront in Zeebrugge en het Maritiem Reddings Coördinatie Centrum (MRCC) in Oostende.

Voor de kadetten, allen tussen de zeventien en de twintig jaar oud, blijft zo'n introductiereis een hele ervaring, zeker als men weet dat bijna iedereen van hen voor de allereerste keer buiten Rusland reist.

Gratis te bezoeken

De Kruzenshtern zal van donderdag 29 september tot zaterdag 1 oktober telkens in de namiddag open zijn voor het publiek. Het schip vraagt geen toegangsgeld voor een bezoek aan boord.

(FN-Meegedeeld-Havenbestuur Zeebrugge/Foto: Wikimedia)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag