Economie

Weeral defect aan Verbindingssluis tussen Boudewijnkanaal en Ringvaart


Audio Reportage

Weeral defect aan Verbindingssluis tussen Boudewijnkanaal en Ringvaart
Zeebrugge, maandag 26/9/2011. Sinds gisteren, zondag 25 september, is de Verbindingssluis tussen het Boudewijnkanaal en Ringvaart om Brugg weer gestremd. In de namiddag brak een tandlat van de vloeddeur afwaarts Linkeroever waardoor de sluis die het Boudewijnkanaal met het Kanaal Gent-Oostende verbindt momenteel niet bediend kan worden. De reden van de afbraak van deze tandlat is onbekend en wordt verder onderzocht door Waterwegen en Zeekanaal NV.

Wellicht vandaag oplossing

De aannemer kwam zondagnamiddag ter plaatse en stelt vandaag alles in het werk om het defect te herstellen. De stremming voor het scheepvaartverkeer zal vermoedelijk duren tot maandag 26 september omstreeks 16u00. Eind augustus was dezelfde Verbindingssluis ook al een paar dagen gestremd wegens een gebroken trekstang van de sluisdeur. Het huidige defect betreft volgens W&V een andere sluisdeur en een ander mechanisme.

Niet de enige miserie

Het defect is uiteraard een ernstig probleem voor de haven van Zeebrugge die volledig op die sluis is aangewezen voor alle binnenvaartverkeer van en naar de haven. Volgens havenvoorzitter Joachim Coens is die sluis echter niet het enige hoofdbreken: ook de sluis aan de Dampoort, de opeenvolgende bruggen en versmallingen en enkele ondiepe stukken kanaal zorgen ervoor dat Zeebrugge helaas geen grote binnenvaartschepen kan ontvangen. Hij pleit voor snelle vernieuwing van de vaak 100 jaar oude sluizen en voor een snelle beslissing over het verbreden van het Schipdonkkanaal (foto), waardoor de haven over twee toevoerwegen langs het water zou beschikken...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Techniek    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag