Economie

Ondernemers Zeebrugse Strandwijk willen speelstrand

Ondernemers Zeebrugse Strandwijk willen speelstrand
Zeebrugge, vrijdag 23/9/2011. De handelaars en horeca-uitbaters van de strandwijk van Zeebrugge hebben een plan klaar voor een gratis speelstrand. Dat is een strook strand vol met speeltuigen, die gratis door de kinderen kunnen gebruikt worden. Voor de realisatie ervan kijken ze in de richting van het stadsbestuur.

Zeebrugge heeft een groot strand, maar dat is niet altijd een voordeel. Bij laagtij moet je op sommige plaatsen bijna een kilometer stappen om de waterlijn te bereiken. Dit trekt niet echt de strandgangers aan. Sommige zaken moesten dan ook de deuren sluiten en de handelaars spreken van een omzetverlies met 30%.

Ze willen dat de stad een werkgroep opricht om hun plannen van een gratis speelstrand mee gestalte te geven. De handelaars van de strandwijk willen ook een herinrichting van de terrassen op de zeedijk, toelating voor wekelijkse animatie, en ze willen ook graag wat meer promotie voor het strand van Zeebrugge. Zelf willen ze het ganse jaar door activiteiten organiseren.

Een paar jaar geleden werd door gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke de idee heropgefrist om in Zeebrugge een openlucht zwembad te bouwen tussen dijk en strand. Die idee werd vroeger al gelanceerd door havenvoorzitter Joachim Coens.

(JVB-Eigen Berichtgeving/Foto VLIZ)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Open VLD    Jean-Marie De Plancke    Horeca    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag