Nieuws uit de Brugse regio

Lokte Brugse Autoloze Zondag 40.000 mensen?


Audio Reportage

Lokte Brugse Autoloze Zondag 40.000 mensen?
Brugge, zondag 18/9/2011. De vierde Autoloze Zondag lokte volgens het Brugse stadsbestuur, dat ons zonet de statistische gegevens bezorgde, "zowat 40.000 bezoekers" die een bezoek zouden hebben gebracht aan de autoluwe binnenstad. Wie zichzelf wil wijsmaken dat er vandaag pakweg de helft meer zoveel volk op de been was in Brugge als tijdens de voorbije Heilig Bloedprocessie, terwijl er in de rand volgens dezelfde statistieken van het stadhuis nog eens 4.500 mensen deelnamen aan Kroenkelen, het Brugse wandel- en fietsevenement, mag dat uiteraard: geloven staat vrij, maar de werkelijkheid lag volgens iedereen die in Brugge was wellicht een paar tienduizenden lager: zelfs de burgemeester gaf dat in zoveel woorden toe.

Succes

Wat niet wegneemt dat de autoloze dag een succes was, dat al om 11 uur startte op de Markt met de aerobics van Steve Boedt en dans met Rose De Leyn en haar dansteam. Andere succesnummers waren het grote kinderfeest op de Burg met optreden van Kaatje en de Ketnetband en even verderop het straattheater in de Arentshof. Op de Markt waren er optredens van The Galacticos, Dogwalker (foto) en Gorki, die de Autoloze Zondag af mochten sluiten onder massale belangstelling. 't Zand stond volledig in het teken van sport, met voetbal, skaten, klimmen en een uitdagend hindernissenparcours.

Brunch

Nieuw dit jaar was de Brugse Brunch in het Albertpark. Een 450-tal mensen genoten er van een lekkere Brugse maaltijd.

Vragen bij toekomst Kroenkelen

Burgemeester Patrick Moenaert was tevreden maar gaat toch na of volgend jaar Kroekelen en de Autoloze Zondag nog samen moeten georganiseerd worden...

(FN-Meegedeeld Brugge en Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Eenmalig    Kinderen    Jongeren    Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag