Nieuws uit de Brugse regio

Halstarrig vasthouden aan oude routes De Lijn krijgt stevige kritiek


Audio Reportage

Halstarrig vasthouden aan oude routes De Lijn krijgt stevige kritiek
Brugge, dinsdag 13/9/2011. Tijdens de gemeenteraad werden de wijzigingen in het Mobiliteitsplan besproken en daarbij was De Lijn meermaals kop van jut.

Zeebrugge

Pascal Ennaert brak namens sp.a, overigens niet als enige, een lans voor een degelijke regelmatige busverbinding tussen Brugge en Zeebrugge, iets waar De Lijn niet voor te vinden is. De eindbestemming van de terminus van de belbus verplaatsen van het AZ Sint-Jan naar het station is volgens hem absoluut onvoldoende om de basisbehoefte inzake mobiliteit van Zeebrugge te realiseren. "De inwoners wachten ongeduldig op een echte vaste buslijn. Ze zijn nu als enigen hiervan verstoken,' zei Ennaert, erop wijzend dat Zeebrugge en Zwankendamme ook 7000 inwoners hebben, en dus vergelijkbaar zijn met Sint-Pieters of Koolkerke, waar meerdere busverbindingen zijn.

Binnenstad

Het was overigens niet de enige stevige kritiek op De Lijn. Raadslid Ann Minne-Soete (N-VA) laakte de houding van De Lijn en haar politiek van bussen die door de Brugse binnenstad naar de randgemeenten rijden. 'Dat stoot mij tegen de borst,' zei ze.

Er komt een onafhankelijke studie naar het reilen en zeilen van de bussen op het Brugse grondgebied.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Verkeer    Politiek    N-VA    sp.a    Ann Soete    Zeebrugge    Koolkerke    Lissewege    Zwankendamme    Dudzele    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag