Nieuws uit de Brugse regio

Brugse ACW zit in nieuw Huis van Solidartiteit


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 10/9/2011. Onder grote publieke belangstelling heeft ACW Brugge haar nieuwe "huis van solidariteit" geopend in de Oude Burg in Brugge. Hoewel, nieuw? Het gaat om het gebouw uit de 16e eeuw, dat grondig werd aangepast in de 19e eeuw, waarin het ACW als sinds jaar en dag was gevestigd, maar dat nu dank zijn enkele architectonische ingrepen vooral lichter is geworden aan de binnenkant Ún veiliger.

Hemelwortels

Naast de historische oude trap is er nu een veel gemakkelijker te beklimmen brandveilige betonnen trap, verfraaid met een bijzonder 9 meter hoog stalen kunstwerk "Hemelwortels" van de hand van Maarten Schaubroeck. Volgens Elsie Desmet, verbondsvoorzitter van het ACW, staat de nieuwe trap symbool voor het Huis van Solidartiteit dat het ACW wil zijn. Ook enkele binnenmuren sneuvelden en maakten plaats voor glazen wanden en donkere wanden en vloeren kregen een opvallend lichter kleurtje. De isolatie van het gebouw werd grondig aangepakt.

Volgens ACW-Brugge secretaris Toon Vanhoutteghem moet die nieuwe omgeving het ACW nog uitnodigender maken naar de vrijwilligers toe, die een betere omkadering verdienen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Geschiedenis    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag