Nieuws uit de Brugse regio

Roofvogelsilhouetten die zangvogels moesten redden weggehaald


Audio Reportage

Roofvogelsilhouetten die zangvogels moesten redden weggehaald
Zeebrugge, zondag 11/9/2011. In Zeebrugge zijn de ruim driehonderd roofvogelsilhouetten, die Vogelbescherming Vlaanderen eind augustus aanbracht op de windschermen aan de Baron de Maerelaan spoorloos verdwenen.

Vermoeden over dader

Wie de zelfklevers, die werden opgehangen na goedkeuring voor de Brugse Groendienst, heeft verwijderd is onduidelijk, maar volgens Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen is wel een vermoeden, want toen de silhouetten werden aangebracht was er een discussie met een oudere man die de oplossing om trekvogels te beschermen tegen een gewisse dood niet zag zitten en dat overduidelijk maakte. Vogelbescherming Vlaanderen zal morgen de Brugse milieuambtenaar op de hoogte brengen van wat is gebeurt en overweegt ook klacht in te dienen tegen onbekenden.

Duur duurzaam alternatief?

Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen stelt nu voor de oude glazen afscherming volledig te verwijderen of eventueel vertikale lijnen op het glas te zandstralen als een duurzame oplossing of "de oude lelijke schermen helemaal te verwijderen" ...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Jan Rodts / Vogelbescherming Vlaanderen)
Meer op www.vogelbescherming.be
Meer over Haven    Milieu    Actie    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag