Nieuws uit de Brugse regio

Zeehond Sammie houdt babyborrel voor zeeleeuw Casper


Audio Reportage

Zeehond Sammie houdt babyborrel voor zeeleeuw Casper
Brugge, zondag 4/9/2011. Op 15 juni 2011 werd Casper geboren in Boudewijn Seapark en het was zeehond Sammie, van het het gelijknamig nieuwe spel uitgegeven door Goliath, die op zaterdag 4 september een ware babyborrel hield voor zeeleeuw Casper. "Sammie de Zeehond is gebaseerd op het aloude kermisspel ringen gooien, maar met een twist", zegt Jo De Lathauwer van Goliath. "Het spel is niet makkelijk, en zeker niet als het doelwit beweegt en Sammie beweegt zijn hoofd van voor naar achter en van links naar rechts. Als je de ringen rond zijn nek krijgt, word je beloond met het vrolijke geklap van de blauwe zeehond."

Casper

Op 15 juni 2011 werd Casper geboren met Zazou, die hiermee voor het eerst moeder werd, en Lou als trotse ouders. Zazou en Lou zagen trouwens in 2003 ook al het levenslicht in het park in Sint-Michiels. Casper wordt nu al ruim 1 maanden door zijn mama gezoogd en die houdt dat wellicht nog vol tot de jaarwisseling, waarna wordt de moedermelk geleidelijk aan zal afgewisseld worden met een visdieet. De baby-zeeleeuw kwam in een stuitligging ter wereld en verkeert in zeer goede gezondheid. Casper is wel zeer schuchter en blijf dicht in de beurt van zijn moeder. Alles wat in de beurt komt zit hij als een bedreiging en bijt hij dus naar toe. Ook zijn verzorger ziet hij liever niet en de trainers noemen Casper dan zeer koppig. Er staat hun dus ongetwijfeld nog een lange weg om van Casper een echt showbeest te maken, maar onze fotografe Fanny kon toch aardig in de kleine Casper zijn buurt komen: de fotoreportage vindt u via de link onderaan.

Kinderen blijven gezelschapsspelletje leuk vinden

In het Boudewijn Seapark bleek meteen ook dat de kinderen gezelschapsspelletje leuk blijven vinden. 'Het is een feit dat er de voorbije jaren veel concurrentie gekomen is via Nintendo, Playstations, GSM's en zomeer, maar de gezelschapsspellen blijken vooral in zogenaamde samengestelde gezinnen zeer aantrekkelijk, omdat door ze daarin samen te laten spelen ze elkaar beter leren kennen. Je moet overigens niet alleen op de computer of met gezelschapsspelletjes pelen, maar ook buiten spelen in belangrijk, ik weet het dat klinkt tegen de winkel, maar net als samen spelen rond een gezelschapsspel moet afwisselen met eenzaam voor een scherm is beweging ook belangrijk," zegt een wijze Jo De Lathauwer.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving/Fotoreportage: Fanny Dufour)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Kinderen    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag