Nieuws uit de Brugse regio

Björn Prasse (Open VLD) wil geen rampoefeningen met kinderen


Audio Reportage

Björn Prasse (Open VLD) wil geen rampoefeningen met kinderen
Brugge, vrijdag 2/9/2011. Bij de start van het schooljaar is ondermeer in Gent en Antwerpen de vraag gerezen of lokale politiediensten oefeningen in scholen moeten gaan houden om zich voor te bereiden op dolle schutter incidenten zoals in Columbine en veel recenter ook Utoya. Nog dichter was er ook de steekpartij in een kinderdagverblijf in Dendermonde.

Remedie erger dan kwaal

In Gent en Antwerpen wil men hier dus al mee beginnen, maar Björn Prasse, gemeenteraadslid van Open Vld in Blankenberge vindt dit gevaarlijk en stelt een andere werkwijze voor: "Jammer genoeg is het zo ver gekomen dat we potentieel met dergelijke scenario's geconfronteerd kunnen worden. Anticiperen is nooit slecht maar je mag ook geen massahysterie creëren onder de schoolgaande jeugd. Psychologisch is dat voor kinderen veel te zwaar. Dergelijke vreselijke gebeurtenissen blijven voor jonge kinderen relatief abstract. Als je drills gaat organiseren op scholen, gaan de kinderen al snel denken dat ze onder imminente dreiging staan. We moeten toch absoluut vermijden dat de kleinsten onder ons onnodig angst worden aangejaagd."

Daarom stelt Prasse voor om dit via de gemeentelijke veiligheidscel of de rampenplancommissie te onderzoeken. In zijn voorstel zouden de gemeentelijke overheid samen met de lokale ordediensten, de directies en ook de voorzitters van de ouderverenigingen een plan kunnen uitwerken.

(FN-Meegedeeld-BP/Foto: Maerlant Atheneum Blankenberge)
Meer over Onderwijs    Kinderen    Jongeren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag