Economie

Coens: leg geen windmolenparken meer aan op vaarroutes


Audio Reportage

Coens: leg geen windmolenparken meer aan op vaarroutes
Zeebrugge, vrijdag 2/9/2011. In een reactie op het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (AMD), dat aantal ferryverbindingen tussen de haven van Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk verder van de windmolenparkzone voor de Belgische kust wil, zegt de Zeebrugse havenvoorzitter Joachim Coens nogmaals, dat het geen zin heeft om windmolenparken toe te staan op bestaande vaarroutes. 'Het gaat toch niet op dat je CO2 wil besparen door windmolens te bouwen maar tegelijkertijd alle schepen daarom een half uur laat omvaren, wat het effect helemaal teniet doet,' zegt Coens.

Beslissing nog niet definitief

Het AMD, dat onder meer verantwoordelijk is voor de veiligheid van het scheepvaartverkeer naar de Vlaamse havens, stelt in een advies aan de International Martitime Organisation (IMO) om de zogeheten 'secundaire scheepvaartroutes', waarmee vooral het ferryverkeer wordt bedoeld, verder van de windmolenparkzones te laten varen. Voor schepen tussen Zeebrugge en Groot-BrittanniŽ betekent dit een extra-vaartijd van 20 tot 30 minuten. Als de maatregel wordt goedgekeurd, zou ze vanaf volgend jaar in gaan.

Nederlandse havens, met name die van Vlissingen en Rotterdam, zouden nu al deze mogelijkheid als argumenten voordele van hun diensten gebruiken...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag