Nieuws uit de Brugse regio

Brugse N-VA wil grieven van inwoners Zeebrugge beter kennen


Audio Reportage


Zeebrugge, donderdag 1/9/2011. Op zaterdag 3 september maakt N-VA Brugge de inwoners van Zeebrugge burgemeester voor één dag. Ze doen dat van 10 tot 12u op het marktplein van Zeebrugge.

Specifieke prolemen

"Omdat de problemen en wensen van een kustgemeente en haar inwoners vaak verschillen van de rest van Vlaanderen, willen we de inwoners zelf ook aan het woord laten," zegt Viky De Ridder, N-VA gemeenteraadslid. éDeze actie kadert in een kustbrede actie van N-VA kustburgemeester voor één dag."

Peiling

Inwoners van de kustgemeenten worden bevraagd aan de hand van enkele gerichte vragen. Op die manier wil N-VA peilen naar de grootste uitdagingen die de inwoners voor hun gemeente of stad zien. Het gaat dan bijvoorbeeld over het evenwicht tussen de drukte eigen aan toeristische centra en de rust die inwoners vaak wensen. Ook de vergrijzing van de kust en een beleid op maat van jonge gezinnen komen aan bod. "De inwoners hebben vaak een goed beeld over het reilen en zeilen binnen hun wijk of gemeente," zegt Viky De Ridder, " en dDaarom vragen we hen ook wat ze zouden veranderen als ze één dag burgemeester zouden zijn."

Op basis van de antwoorden wil N-VA dan voorstellen uitwerken die op een duurzame manier tegemoet komen aan de verzuchtingen van de inwoners.

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer over Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag