Nieuws uit de Brugse regio

Wanneer houdt het chauffeurtje pesten tijdens de spits op?


Audio Reportage

Wanneer houdt het chauffeurtje pesten tijdens de spits op?
Brugge, woensdag 24/8/2011. Ondanks nochtans klaarblijkelijk bestaande duidelijke afspraken om de bruggen rond Brugge tijdens de ochtend-, middag en avondspits niet te openen, of toch zeker maar uitzonderlijk, weten Brugse chauffeurs dat die beloften van politici en woordvoerders in de praktijk dode letter zijn.

Pesterij

Vandaag waren wij zelf getuige hoe de brug van Steenbrugge in een kwartier twee keer open ging, en dat men tussendoor welgeteld 5 auto's over de brug liet. Inderdaad, u hoort het goed: vijf! Pesterij heet dat. De brug ging een eerste keer omhoog om 17:50 uur. Het duurde even voor een vaartuig aan de brug kwam: pakweg 2 minuten later werd het vaartuig Dabrici richting Brugge doorgelaten. De brug daalde om 17uur 57 weer neer. De slagbomen gingen even open, maar nadat slechts een vijftal auto's konden door rijden gingen de slagbomen al weer dicht. Het kan aan mijn ogen gelegen hebben, maar de verkeerslichten gingen waarschijnlijk zelfs nooit op groen. Voor mij slaat een man, om compleet begrijpelijke reden, aan het vloeken: 'ik moest voor 6 uur aan de bank zijn, ik ben te laat door die kalvers! Dat kan toch niet. Ze is nog maar juist open gegaan.' Maar het kon wel: in de verte zagen we het containerschip Were Di aankomen, dat echter nauwelijks vaart kon maken: het werd gehinderd door de Dabricy die na het verlaten van het bruggehoofd nog zijn bocht moest maken, om het tegenliggend verkeer door te laten. 5 minuten later pas passeerde het vaartuig afkomstig uit Brugge aan de brug van Steenbrugge, onmiddellijk gevolg door het pleziervaartuig Lapis. Om 18:06 ging de brug weer naar beneden en werden de slagbomen opgehaald.

Nog tien jaar?

En wij zitten verre van alleen met onze frustraties zitten rond deze brug: Viviane Nollet van sp.a bijvoorbeeld is echt kwaad, want zij weet dat er vele jaren geleden al gronden werden onteigend om de nieuwe brug te bouwen. N-VA vroeg in het Vlaams Parlement dringende maatregelen bij monde van Gino de Craemer, Mercedes Van Volcem deed hetzelfde namens Open VLD en het SAK in Assebroek kijkt dagelijks met lede ogen toe. Zelfs Geert Demeyer van de Fietsersbond -hij heeft geen auto en kent de files daar geeneens- is al sinds jaar en dag vragende partij voor een nieuwe brug aan Steenbrugge. Maar het dossier zit muurvast, terwijl voor veel mindere knelpunten, zoals de aansluiting van de Bevrijdingslaan aan de Expresweg bijvoorbeeld, wel centen zijn. En veel! Maar minister Crevits is er van overtuigd dat de brug na de voorbije herstelling weer voor 10 jaar OK is en Brussel linkt de brug aan het stadiondossier... De Griekse kalender heet dat.

Voordelen van de huidige brug

En voor wij beschuldigd worden van al te veel zwartkijken besluiten we met een positieve noot: volgens het Groene Gordel Front bijvoorbeeld heeft de huidige brug van Steenbrugge ook grote voordelen, die zonder twijfel zouden vervallen wanneer er een nieuwe brug komt: het is volgens Luc Vanneste van het GGF de uitgelezen locatie om pamfletten uit te delen. De politie geeft er zelfs uitdrukkelijk toestemmingen voor. Ja, zelfs deze munt heeft zijn keerzijde, hoewel -alle gekheid op een stokje- ook Vanneste voorstander is van een nieuwe brug.
Vraag blijft: wanneer ontstaat er politieke wil, om te realiseren wat iedereen die ooit over deze brug heen is gemoeten al jaren vraagt?

(FN-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Verkeer    Sint-Michiels    Politie en Gerecht    Binnenstad    Assebroek    Viviane Nollet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag