Nieuws uit de Brugse regio

Carla en John terug thuis!


Audio Reportage

Carla en John terug thuis!
Brugge, maandag 22/8/2011. Gisterenavond, 21 augustus, rond 18 uur kwamen Carla D'Hoeckers en John Vanacker ter aan in Sint Andries, na een superfietstocht vanuit Sint-Andries naar Rome en terug Op 4 juli waren ze begonnen en gisteren kwamen ze, nog tamelijk fit, aan. Tientallen sympathisanten waren met vlag en wimpel afgezakt om het tweetal te zien arriveren (Foto).

Enkel een gebroken spaak

Je zou veronderstellen dat zo'n tocht gepaard gaat met grote mankementen, breuken, valpartijen en dies meer, maar een enkele gebroken spaak in de buurt van Verdun en een lekke band was hun enige materiaalbreuk. Verder genoten ze in Italiė van de gastvrijheid, cappuccino en de vele soorten pasta, wist Carla. De vereniging Ūze Plekke was met een grote delegatie naar de plaats van afspraak gekomen, om het tweetal een hart onder de riem te steken, want het geld dat ze bij mekaar gefietst hebben, was tenslotte voor de armoedevereniging uit de Legeweg in Sint-Andries. Ignace Huyghebaert van Ūze Plekke maakte duidelijk dat het geld dat werd bijeen gefietst, nu al 3480 Euro, zal besteed worden aan een project waar in de komende weken zal worden over gepraat binnen de vereniging.

Op naar 4000 euro

Onderweg kregen ook de fietsers hier en daar iets in de hand gestopt en op 22 september wordt waarschijnlijk de kaap van 4000 euro gehaald, want de Lions club van Zeebrugge zou ook nog zijn duit in het zakje doen...

(Patrick Pieters- Eigen Berichtgeving/Foto: PP)
Meer over Actie    Sint-Andries    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag