Nieuws uit de Brugse regio

Broeikastfiets op weg van Blankenberge naar Antwerpen


Audio Reportage

Broeikastfiets op weg van Blankenberge naar Antwerpen
Brugge, maandag 22/8/2011. Zondag is in Blankenberge een fietstocht gestart met twee broeikastfietsen, die tegen zaterdag in Antwerpen moeten arriveren. Initiatiefnemer is Prospekta, tevens organisator van de Vlaamse Cultuurdag in Antwerpen as. zondag en krijgt daarbij de steun van enkele BV's, milieuverenigingen, cultuurhuizen en gemeenten, met als doel de mensen wakker te schudden voor de nakende gevaren van de opwarming van de aarde.

Lastig

Met een broeikasfiets fietsen bekende Vlamingen elk om beurt een rit van circa 25 km. Gisteren fietsten ze van Blankenberge naar Brugge, morgen tot in Aalter. De broeikastfietsen, twee zijn het, zijn een soort belle-karren, gebouwd onder een serre, en het doet de fietsers echt zweten. De eerste etappe van Blankenberge naar Brugge werd ondermeer gefietst door Eva De Roovere, Geert Hautekiet, en de West-Vlaamse auteur Frank Adam. En het was behoorlijk lastig, zegt Frank Adam, die de rit als "een soort publieke boetedoening" beschouwt.

De as Blankenberge-Antwerpen is volgens de initiatiefnemers de lijn tot waar de zee over een paar honderd jaar zal komen, tenzij er iets wordt gedaan om de opwarming van de aarde terug te dringen.

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Actie    Media    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag