Nieuws uit de Brugse regio

Zonnestraal aan 36ste revue toe: Ol dat telt is geld...


Audio Reportage

Zonnestraal aan 36ste revue toe: Ol dat telt is geld...
Brugge, woensdag 17/8/2011. Het revuegezelschap De Zonnestraal uit Brugge is in september en oktober opnieuw negen maal te zien en te genieten in het cultureel centrum De Dijk langs de Blankenbergse Steenweg. Mario Strypsteen schreef opnieuw enkele leuke sketchen voor Alida, Médard, Euzenie en de andere leden van de familie. "Ol da telt is geld", is de titel van deze 36ste revue. Het showballet Fame, Frank Valentino en het revueorkest zijn er ook opnieuw bij.

Zaken doen

Mario Strypsteen is voor de derde keer regisseur en hij schreef ook de teksten. Hij volgde in 2009 zijn vader Guido op voor regie en script en doet dit voortreffelijk. "Veel zal ik over de inhoud van de revue niet vertellen, maar ik wil toch kwijt dat Alida na een wat moeilijke proloog, het bezoek krijgt van Euzenie, die samen met een vriendin een zaak wil opstarten. En Euzenie wil het liefst de mannen er niet bij."

Fout

"Maar bij de opening van de winkel loopt het al mis. Voor de pauze er aan komt, is de oplossing in zicht. In deel twee begaat Medard nog maar eens een flater, en Alida is daar andermaal het slachtoffer van.", vertelt Mario Strypsteen.

Muziek

De muziek wordt andermaal verzorgd door ons revue-orkest met JeanPierre De Jaegher aan de drums en Erwin Lannoo aan de keyboards. De zang komt van ons aller Frank Valentino, en het showgedeelte wordt mee vorm gegeven door het showballet Fame van Tamara Casier. De indrukwekkende belichting en de decors zorgen voor de afronding van een avond vol leute en plezier," zegt de regisseur nog.

De voorstellingen hebben plaats in het cultureel centrum De Dijk aan de Blankenbergsesteenweg, en wel op 23, 24, en 30 september, en 1, 2, 6, 7 en 8 oktober, telkens om 20 uur. Er is op zondag 25 september ook nog een voorstelling om 15 uur.

Kaarten zijn te bekomen bij de leden van het revuegezelschap of op het secretariaat, tel. 050/31.91.43. De toegangsprijs bedraagt 14 euro.

(EC-Eigen Berichtgeving/ foto: Berenice Wille)
Meer over Theater    Dans    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag