Economie

Nachtwinkel Ezelstraat een week dicht wegens nachtelijke alcoholverkoop


Brugge, maandag 15/8/2011. De handelszaak Kwik E Nightshop in de Ezelstraat 3 in Brugge moet een week dicht wegens overtreding van het Brugse verbod op de nachtelijke verkoop van alcohol. De zaak heeft heeft volgens het stadsbestuur het verbod overtreden en is blijkbaar toch alcohol blijven verkopen, ondanks de duidelijke instructies van de Lokale Politie, het Stadsbestuur en de verordening. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft daarom besloten om, conform de sanctiemaatregelen uit de verordening, Kwik E Nightshop een administratieve sluiting van één week op te leggen. De opgelegde sluitingsperiode loopt van 22 augustus 2011 (00.00 uur) tot 29 augustus 2011 (00.00uur).

Regels

Het Stadsbestuur maakt al jaren werk van een goed evenwicht tussen nachtelijk uitgaansvertier en leefbaarheid in en rond de uitgaansbuurten. Het stadbestuur heeft verschillende maatregelen genomen om de overlast van uitgaan tot het aanvaardbare te beperken.

Sinds 1 mei 2008 is er een verbod van kracht op de verkoop van alcoholische dranken in verkooppunten andere dan horecazaken tussen 23.00 uur en 8.00 uur in de periode mei-september. De Lokale Politie ziet erop toe dat dit verbod nageleefd wordt.

De Lokale Politie staat in voor de verdere handhaving van het verkoopsverbod. Het verbod op de verkoop van alcohol tussen 23.00 uur en 8.00 uur loopt nog tot eind september.

De verordening heeft in geen geval de bedoeling om deze nachtelijke handelszaken uit de stad te weren of om het uitgaansvertier te fnuiken. Het stadsbestuur wil wel de kwalijke gevolgen van nachtelijke alcoholverkoop en -consumptie een halt toeroepen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag