Economie

Maatregelen nodig om toenemend aantal kampeerauto's op te vangen


Audio Reportage

Maatregelen nodig om toenemend aantal kampeerauto's op te vangen
Brugge, zaterdag 13/8/2011. Brugs Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD)vraagt schepen Jean-Marie Bogaert (N-VA), bevoegd voor toerisme, om extra maatregelen te nemen om het toenemend aantal kampeerauto's in het Brugse in goede banen te leiden. "Toerisme met zwerfwagens is populairder dan ooit, en in Brugge werd dit gedeeltelijk opgelost door een mooi overnachtingssite te realiseren op het kanaal eiland en voorzien van alle faciliteiten, maar ook hier zie je dat er steeds meer campers op de Ring in in de binnenstad staan. Die worden dan vaak vrij snel beboet wat een wrange nasmaak bij Brugge nalaat bij toeristen die echter weinig alternatieven hebben nu Brugge heel weinig kampeermogelijkheden meer aanbiedt.

Zeebrugge

In Zeebrugge werd er enige jaren terug een parking voor 8 wagens voorzien echter zonder faciliteiten, doch wel gratis. Bij de heraanleg van de Graaf Jansdijk/ Rederskaai werden er speciale ruime parkeerstroken voorzien voor zwerfwagens , doch recent werd de zone verplaatst naar de Paardenmarktstraat tussen de Witte Bankstraat en het Visserskruis. Deze parkeerstroken werden echter aangelegd voor het parkeren van wagens en niet voor grote zwerfwagens met alle gevolgen van dien. Mogelijks zijn er andere plaatsen in Zeebrugge waar men een al dan niet betalende plek voor zwerfwagens kan realiseren zoals aan parking D of de zone tussen de Westerdam en de rijweg naar de voorhaven".

(FN-Meegedeeld-Open VLD)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Verkeer    Ruimtelijke Ordening    Politiek    N-VA    Open VLD    Jean-Marie De Plancke    Toerisme    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag