Sportnieuws uit de regio

Wordt Paul Vanhaecke nieuwe voorzitter Cercle?


Audio Reportage

Wordt Paul Vanhaecke nieuwe voorzitter Cercle?
Brugge, vrijdag 5/8/2011. Frans Schotte stapt op als voorzitter van Cercle Brugge en wordt wellicht vervangen door Paul Vanhaecke die net als Schotte al sinds 2000 in het bestuur van Cercle zit. Dat heeft Cercle Brugge meegedeeld.

Vertrek Schotte

Frans Schotte heeft aan de Raad van Bestuur van Cercle Brugge medegedeeld dat hij verzocht is om het voorzitterschap op te nemen van de Gezinsbond eind dit jaar. Dit mandaat acht hij niet combineerbaar met het voorzitterschap van Cercle en bijgevolg wenst hij zijn voorzitterschap bij Cercle te beëindigen op 1 januari 2012.

Verlies

"Zijn ontslag als voorzitter betekent voor de hele Cercle-familie uiteraard een groot verlies maar we respecteren zijn beslissing en wensen hem ontzettend veel geluk met zijn nieuwe verantwoordelijkheid," zegt Pol Van Den Driessche, de woordvoerder van Cercle. "De Gezinsbond haalt een kanjer van een voorzitter binnen. Tegelijk zijn we hem ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor Cercle Brugge deed."

Zakenman Frans Schotte (°1947) werd in 2002 voorzitter van Cercle in opvolging van Paul Ducheyne en onder zijn leiding promoveerde de vereniging in 2003 terug naar de hoogste klasse en werden de financieën op orde gezet. Daaenaast kleurden ook fraaie plaatsen in de competitie en stunts in de Beker naast vier Europese wedstrijden zijn palmares. Hij bouwdde ook de jeugdopleiding verder uit en had aandacht voor de verankering in de Brugse regio.

Vanhaecke opvolger?

"Het is overigens de bedoeling dat het door hem gevoerde beleid binnen Cercle Brugge ongewijzigd wordt verdergezet. Op voorstel van afscheidnemend voorzitter Schotte en met de unanieme instemming van de bestuursleden van Cercle Brugge is aan ondervoorzitter Paul Vanhaecke gevraagd om per 1 januari 2012 de nieuwe voorzitter van Cercle te worden. Paul houdt zijn antwoord in beraad," vervolgt Pol Van Den Driessche.

Paul Vanhaecke (°1953 ) werd evenals Frans bestuurder van Cercle in 2000. In 2002 werd hij gekozen tot ondervoorzitter. Op vele vlakken vormde hij een tandem met Frans binnen de vereniging waar hij voorheen als supporter actief was: hij was jaren voorzitter van de supportersvereniging d'Echte. Paul Vanhaecke is landbouwkundig ingenieur (UGent ,1976) en ingenieur in de milieusanering (UGent, 1979). Hij doctoreerde aan dezelfde universiteit en na het behalen van zijn doctoraat volgde nog een korte wetenschappelijke carrière. Daarna stapte hij over naar het zakenleven en bouwde hij, binnen de Ahlers -groep, eerst als directeur, later als afgevaardigd bestuurder, het milieustudiebureau Ecolas uit met kantoren in Antwerpen en Gent. Eind 2006 werd het studiebureau overgenomen door Arcadis, een internationaal engineering en - consultancy bedrijf op het vlak van infrastructuur, gebouwen, milieu en water. Hij is lid van het Directiecomité en Directeur Milieu en Business Development.

Bob Peeters nog tot 2014

Nog nieuws van de groenzwarte kant van het Breydelstadion: met hoofdtrainer Bob Peeters is een akkoord bereikt over de verlenging van zijn contract tot juni 2014.

(FN-Meegedeeld-Cercle/Foto: FN)

Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag