Nieuws uit de Brugse regio

Beroepsjournalist Geert Weymeis hangt microfoon aan de wilgen


Audio Reportage

Beroepsjournalist Geert Weymeis hangt microfoon aan de wilgen
Brugge, zaterdag 30/7/2011. De bekende Brugse beroepsjournalist Geert Weymeis heeft er zijn laatste dag als beroepsjournalist opzitten. Na jaren activiteit als freelance journalist voor ondermeer het persagentschap Belga, WTV-Focus,Foto: GW Radio 2, VBRO en De Krant Van West-Vlaanderen, gaat hij beroespsmatig aan de andere kant van de mediawereld postvatten: als communicatieambtenaar van de Stad Damme.

Het Internet maakt lokale journalistiek moeilijk

Weymeis noemt zelf het Internet als één van de belangrijkste oorzaken van het steeds minder lucratief zijn van de lokale berichtgeving, de nichemarkt waar hij als zelfstandig freelance journalist actief was: "Vroeger had je 24 uur de tijd om een nieuwsfeit te gaan verkopen aan kranten, de radio, televisie en weekbladen. Vandaag de dag, met de multimediale manier van werken en het Internet, is het zo dat als je een nieuwsfeit één keer verkoopt aan één klant, dan wordt het onmiddellijk openbaar en heb je de kans niet meer om het nog eens te verkopen en dat is uiteraard een enorm verlies voor de journalisten..." Weymeis klaagt trouwens met heel wat van zijn collega's al lang steen en been over de betaling door sommige media, waarbij hij het Brugs Handelsblad en De Krant Van West-Vlaanderen met name aanhaalt.

Rij wordt langer

Weymeis is de zoveelste Brugse journalist die zijn mediacarrière opzegt om als ambtenaar aan het werk te gaan. Onder andere Eric Van Hove, Björn Crul en Marc Carlier, allen daarvoor actief bij Het Nieuwsblad, gingen in de voorbije jaren voor het Brugse stadsbestuur werken.

(FN-Eigen Berichtgeving/foto: Galbertus Media)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag