Nieuws uit de Brugse regio

Parkeerschijftruuk onwettig


Audio Reportage

Parkeerschijftruuk onwettig
Brugge, woensdag 27/7/2011. Enkele weken geleden raakte bekend dat "inventieve" chauffeurs ondermeer in Brugge in de blauwe zone de wegcode omzeilen door meerdere parkeerschijven te gebruiken. Om voor langere periode te parkeren, leggen ze meerdere parkeerschijven zichtbaar achter de voorruit, telkens met een andere periode, zodat ze over de hele periode reglementair geparkeerd zouden staan. Een achterpoortje in de wegcode zou dit mogelijk maken. Dat blijkt echter niet te kloppen...

CD&V-senator Cindy Franssen ondervroeg hierover staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en uit diens antwoord blijkt dat het verkeersreglement wel degelijk waterdicht is. 'Men interpreteert artikel 27.1.1 van de wegcode dan zo dat er 'een parkeerschijf' en niet 'één parkeerschijf' zou moeten liggen. Zo moet de bestuurder de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst en is het verboden onjuiste aanduidingen op de schijf te laten verschijnen. Indien meerdere parkeerschijven worden geplaatst, overtreedt men deze twee regels. Slechts één parkeerschijf kan immers het correcte tijdstip van aankomst aanduiden. De wagen staat dus in overtreding.

Boete

Het bedrog met de parkeerschijf kan worden bestraft met een onmiddellijke inning van 50 euro of een boete van 55 tot 1.375 euro. De boetes voor het bedrog met de parkeerschijf kunnen enkel door de politie worden uitgeschreven.

(FN-Meegedeeld-CD&V/Foto: FN)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag