Nieuws uit de Brugse regio

Pietje Pek op zoek naar nieuwe locatie

Pietje Pek op zoek naar nieuwe locatie
Brugge, zondag 17/7/2011. Het kinderopvangcentrum Pietje Pek in de Katelijnestraat in Brugge, ziet zich genoodzaakt te verhuizen naar een andere locatie. Aanleiding is een klacht van één buur wegens lawaaihinder en een uitspraak van de rechtbank.

Brugge's favoriete opvang

Pietje Pek is hét bloeiendste kinderopvangcentra van Brugge. Men is in 1992 gestart met één huis en plaats voor 14 kinderen van 0 tot 12 jaar. Nu beschikt men dicht bij elkaar in dezelfde straat over drie huizen en opvang voor 88 baby's, peuters en kinderen. Er wordt ook voorzien in opvang tijdens de vroege en late uren, ook in het weekend, en er is zelfs overnachting mogelijk. Door die flexibiliteit is Pietje Pek ook zeer in trek bij ouders die in de horeca werken. In een toeristenstad als Brugge is daar vraag naar.

Proces

Maar in 2000 kreeg Pietje Pek af te rekenen met één buur, die klacht indiende wegens lawaaihinder (spelende kinderen) vanuit één van de locaties. Als gevolg van die klacht werden door de rechtbank isolerende werken opgelegd en uitgevoerd, zoals een tuin met geluiddempende tegels, en een beperking van het aantal tegelijk spelende kinderen. Maar dit is nu volgens de rechtbank niet genoeg. Zopas besliste de rechter dat er nog moet geïnvesteerd worden in een langere geluidsdempende luifel, maar wat erger is, er mogen geen kinderen meer opgevangen worden tijdens de weekends en op vakantiedagen.

Naar waar?

Pïetje Pek ziet zich dus genoodzaakt naar een andere locatie uit te kijken. Maar de kosten daarvan zijn voor dit door Kind en Gezin erkend centrum zeer hoog en zo goed als onbetaalbaar. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) heeft alvast toegezegd mee naar een oplossing te zoeken. Er is in Brugge immers, net als in zoveel andere centrumsteden, een tekort aan opvangplaatsen voor kinderen.

(JVB-Eigen Berichtgeving / Foto: Archief)
Meer over Kinderen    Actie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag