Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert: wij controleren de naleving van Zone-30 wel


Audio Reportage

Moenaert: wij controleren de naleving van Zone-30 wel
Brugge, woensdag 29/6/2011. In tegenstelling tot wat ondermeer gebeurt in Kortrijk, wordt er in Brugge wel degelijk geflitst in de zone 30's. Dat blijkt uit cijfers die de Stadsomroep heeft verkregen: in 2009 werden in zone 30 door de lokale politie maar liefst 13.835 vaststellingen gedaan, vorig jaar, in 2010 waren er dat 13.860 en voor dit jaar, 2011,klokt de politie nu al af op 9.081 vaststellingen.

Niet treiteren

Volgens Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) wordt in alle schoolomgevingen extra gecontroleerd, ingevolge afspraken vastgelegd in het zonale veiligheidsplan en wordt er in het algemeen gecontroleerd en geverbaliseerd. De burgemeester wijst er overigens op, dat Zone 30 in Brugge alleen wordt ingevoerd gecombineerd met fysische snelheidsbeperkende maatregelen en dat de controle een extra maatregel is, om de Zone-30 af te dwingen en dat er van treiteren van chauffeurs dus zeker geen sprake is.

Eerder deze week had Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen!) uit Kortrijk nog gevraagd om de Zone 30-regelingen af te dwingen of af te schaffen... (zie link hieronder)

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32210
Meer over Verkeer    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag