Nieuws uit de Brugse regio

Ook KHBO ziet toekomst in samenwerking met Chinese scholen


Audio Reportage


Brugge, woensdag 22/6/2011. De uitwisseling van hogeschoolstudenten en docenten tussen West-Vlaanderen en de Chinese provincie Zhejiang, is in het eerste jaar succesvol verlopen, maar is vooral een project richting China en niet omgekeerd. Dat blijkt uit de evaluatie die vandaag in het provinciehuis Boeverbos is gemaakt door de zeven hogeschoolstudenten en vier docenten, die enkele maanden in China hebben verbleven om er lessen te volgen, les te geven en onderzoeksprojecten uit te zoeken.

Wordt vervolgd

De provincie wil dit uitwisselingsprogramma ook komend academiejaar verder subsidiŽren, maar stelt vast dat er dit jaar maar ťťn Chinese student naar West-Vlaanderen is gekomen. Dit moet veel beter kunnen. Alles heeft te maken met de papierenmolen die moet worden vervuld om als student van China naar hier te komen om te studeren.

Opportuniteiten

"Toch is de balans vanuit West-Vlaamse hoek positief en openen zich perspectieven voor de toekomst. Maar China heeft nog een lange weg af te leggen," zegt Luc Boehme, docent industriŽle wetenschappen en technologie aan de KHBO.

(JVB-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Jongeren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag