Nieuws uit de Brugse regio

Hypermoderne kantelbrug Scheepsdale open


Audio Reportage

Hypermoderne kantelbrug Scheepsdale open
Brugge, vrijdag 27/5/2011. De heropening van de nieuwe Scheepsdalebrug vanmorgen iets na 8 uur, is niet vlekkeloos verlopen. Toen Vlaams minister Hiulde Crevits op de knop duwde op de kantelbrug naar beneden te laten komen, verroerde ze van geen vin. Hilariteit alom. Pas na vijf minuten kwam er schot in de brug en kon het verkeer er na ruim anderhalf jaar onderbreking opnieuw over. De noodbrug voor fietsers en voetgangers wordt volgende week verwijderd, de Steen- en Houtkaai worden terug toegankelijk na het wegnemen van de werf.

Wat volgt?

Intussen beseft minister Crevits dat moet bekeken worden hoe andere bruggen op de ringvaart worden aangepakt, met prioriteit voor de Steenbruggebrug. De minister heeft ook haar mening over de "korte wapper", een brug tussen de Scheepsdalebrug en de Bevrijdingslaan, waar burgemeester Moenaert luidop van droomt.

3 generaties beter

Deze hypermoderne kantelbrug, komt in de plaats van de 100 jaar oude draaibrug, die verouderd was en te smal voor de verkeersstroom die er gebruik van maakte.
De nieuwe brug heeft twee rijvakken en een busbaan, twee afgescheiden fietspaden en twee voetpaden. De werken moesten normaliter al in het najaar van 2010 voltooid zijn, maar door onvoorziene omstandigheden, gaat de nieuwe brug nu pas open.

De openstelling is een belangrijk moment voor de mobiliteit in het noorden van de stad, zegt ook burgemeester Patrick Moenaert...

(JVB-eigen Berichtgeving/Foto: FN)

Meer over Economie    Verkeer    Mobiliteit    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag