Economie

Studiebureau Boydens viert 50 jaar engineering


Audio Reportage

Studiebureau Boydens viert 50 jaar engineering
Brugge, dinsdag 24/5/2011. Het van oorsprong Brugse ingenieursbureau Boydens, actief als onafhankelijk ontwerper van technische installaties in gebouwen en energieadviseur, start dezer dagen de feestelijkheden naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van het bedrijf.

Groei

Het bureau werd in 1961 in Blankenberge boven de doopfont gehouden door ingenieur Raymond Boydens en werd omstreeks de eeuwwisseling overgedragen aan de zonen Wim en Dirk Boydens waarna het uitgroeide van een tiental tot zestig hooggeschoolde medewerkers, met een Trends Gazelle in 2010 als bekroning. In zijn discipline behoort het bedrijf tot de grootste in Belgie.

Nulenergiegebouwen

De energiecrisis is voor Boydens een dagdagelijkse uitdaging. Door performante installaties met kwaliteitsvolle architectuur te koppelen wil Dirk Boydens laag-energie projecten realiseren. De recente Europese richtlijn stelt dat elk nieuw gebouw vanaf 2021 een bijna-nulenergiegebouw moet zijn... Boydens probeert de samenwerking met Vlaamse en Europese universiteiten te versterken en de realisatie van een grootschalige nulenergie kantoorgebouw is ondertussen in volle aanbouw: 'Solarwind' in het Luxemburgse Windhof omvat 20.000 mē en de oplevering is eind 2011 gepland.

Realisaties

In de Brugse regio was Boydens recent ondermeer actief in projecten rond de pier in Blankenberge, het dolfinarium en congrescentrum oud Sint-Jan in Brugge. Ook het kantoorgebouw dat voor betonconstructeur Structo werd ontworpen (foto) geld als een fraai voorbeeld...

(FN-Meegedeeld-Boydens)
Meer op www.boydens.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag