Economie

MSC Poesia voor het eerst in Zeebrugge


Audio Reportage

MSC Poesia voor het eerst in Zeebrugge
Zeebrugge, woensdag 18/5/2011. Deze morgen is MSC Poesia, een luxueus cruiseschip van MSC Cruises, voor het eerst aan in de haven van Zeebrugge. Het schip legde aan aan de Zweedse kaai. Een echte primeur, want het is ook de eerste keer dat een cruiseschip van de Italiaanse rederij MSC Cruises een Belgische haven aandoet. MSC Poesia komt van Southampton en vaart later deze dag door naar Kiel.

Hoog bezoek

Zoals de traditie het wil in de maritieme wereld gaat deze 'maiden call' samen met een officiŽle ceremonie in aanwezigheid van Erminio Eschena, Algemeen Directeur van MSC Cruises BelgiŽ, Luxemburg en Frankrijk. 'De haven van Zeebrugge is bijzonder verheugd met de komst van MSC Cruises in de kusthaven. Het onderstreept de groei van het cruisegebeuren in Zeebrugge', zei Joachim Coens, Voorzitter-Gedelegeerd bestuurder van het Zeebrugse Havenbestuur. 'MSC Cruises is steeds op zoek naar fantastische, nieuwe bestemmingen voor zijn passagiers. Het spreekt voor zich dat Brugge of het 'VenetiŽ van het Noorden' een belangrijke toeristische trekpleister is die niet kon ontbreken aan het uitgebreide lijstje van bestemmingen van MSC Cruises. We zijn dan ook ontzettend blij aan te kondigen dat ook andere schepen van de MSC Cruises vloot volgend jaar in Zeebrugge zullen aanmeren: MSC Magnifica op 31 mei 2012 en MSC Lirica op 18 oktober 2012. MSC Poesia vaart 13 september van dit jaar nog eens binnen in Zeebrugge', legt Erminio Eschena, Algemeen Directeur van MSC Cruises BelgiŽ, Luxemburg en Frankrijk uit.

Superschip

MSC Poesia werd in april 2008 te water gelegd en is indrukwekkend groot: 293 m lang, 59 m hoog, 32 m breed en weegt 92.627 ton. Het luxueuze cruischip heeft 1.275 kajuiten voor een maximale bezetting van 3.013 passagiers en bevat naast een luxueus kuuroord met 2 zwembaden en 4 massagebaden, een minigolf, enzomeer. Het scjip heeft 1.027 personeelsleden om alles in goede banen te leiden.

Geen problemen

Rederij MSC is overens ook eigenaar van het cruiseschip De Opera, dat deze week op de Baltische Zee motorpech had, waardoor 2.000 passagiers het zonder elektriciteit, met koud eten en overlopende toiletten lmoesten stellen... De passagiers in Zeebrugge hadden geen problemen, integendeel.

(EC/FN-Meegedeeld-MBZ/foto: BriJac Photography )

Meer op www.youtube.com/watch?v=qlsOw0cqER0
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag