Nieuws uit de Brugse regio

Stijn Fincioen wint Dwars door Brugge in de hitte


Audio Reportage

Stijn Fincioen wint Dwars door Brugge in de hitte
Brugge, zondag 8/5/2011. Stijn Fincioen heeft op Dwars door Brugge gewonnen in 44 minuten 12 seconden. Alexander Diaz Rodriguez werd tweede op ruim een halve minuut, derde werd Willem Van Schuerbeeck. Bij de vrouwen was Sigrid Vanden Bempt de beste in 50:55.

Het startschot voor de wedstrijd werd gegeven door schepen voor sport Annick Lambrecht, die ook zelf meeliep: een bijzondere dubbelrol, waarbij de schepen uiteindelijk afklokte in 1 uur 16 minuten en 57 seconden, een stuk beter van de 1 uur 30 die ze had voorgenomen.

Weergoden

De wedstrijd kon gelukkig meeprofiteren van de bewolking en wat wind waardoor het parcours, ondanks de vrees van de wedstrijdorganisatie bij het zien van het weer van de voorbije dagen, draaglijk bleef. Die bewolking en het windje stak op toen de meeste deelnemers pas 3 tot 4 kilometer ver zaten en gelukkig was er ook de brandweer die voor wat afkoeling kon zorgen... Dank zij die koelte bleek uiteindelijk het merendeel van de deelnemers uiteindelijk de eindmeet toch te halen en hadden de hulpdiensten onderweg minder problemen dan waren verwacht...

(FN-Eigen Berichtgeving / Foto: FS)
Meer over Sport    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag