Nieuws uit de Brugse regio

Brandje in Administratief Centrum schrikt Brugse binnenstad op


Audio Reportage

Brandje in Administratief Centrum schrikt Brugse binnenstad op
Brugge, zondag 8/5/2011. Een brandalarm in het Administratief Centrum het Brugse Vrije, de administratieve vleugel naast het historische Brugse stadhuis, heeft deze middag het Brugse stadscentrum opgeschrikt.

Snelle interventie hulpdiensten

"In een paar minuten tijd stond de Burg plots vol met 5 brandweerauto's en 4 politiewagens met zwaailichten en sirene en iedereen vloog het Administratief Centrum binnen", legt de ijsjesverkoopster die getuige was van de aankomst van de hulpdiensten, uit: "De mensen die binnen waren kwamen ook even snel naar buiten. Ik wist niet wat er gebeurde maar het zag er serieus uit. Ik heb nog rond gekeken maar rook was er niet te zien..."

TL Lamp

Uiteindlijk bleek de oorzaak van het brandalarm een oververhitte TL-armatuur te zijn geweest, waardoor het rampenplan van de brandweer in werking was gegaan. Voor de historische gebouwen in de binnenstad heeft de brandweer immers speciale maatregelen voorzien.

Slecht moment

Het alarm luidde overigens net voor de start van de loopwedstrijd Dwars Door Brugge. Twee uur later zou de Brugse binnenstad, die op het moment van het alarm reeds deels was afgesloten voor het verkeer, vrijwel onbereikbaar zijn geweest, wat eventuele bluswerken bij een echte ramp ongetwijfeld hebben vertraagd. 'Toen we destijds naar de brand bij Galerijen De Jonckheere reden dachten we ook dat het vals alarm was,' hoorden we een brandweerman met een duidelijk zucht van opluchting zeggen. Maar er was deze middag gelukkig geen echte ramp, en de brandweer was wel binnen zeer korte termijn terplekke...

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag