Nieuws uit de Brugse regio

Vrijwilligster Monica Depla wint De Jef


Audio Reportage

Vrijwilligster Monica Depla wint De Jef
Brugge, vrijdag 6/5/2011. Monica Depla, een vrijwilligster van Wieder heeft 'De Jef' gewonnen, die jaarlijks wordt uitgereikt door het ACW assebroek. Deze 'Prijs van de vrijwilliger' werd voor de achtste keer inmiddels uitgereikt, aan een persoon of groep uit Assebroek van buiten de ACW beweging, die zich vrijwillig inzet voor het sociale of maatschappelijke welzijn in zijn omgeving. Vanuit ACW Assebroek is het een teken van waardering voor al diegenen die zich vanuit en in het middenveld vrijwillig blijven inzetten.

Monica

Wieder is één van de Brugse verenigingen waar mensen met armoede-ervaring samenkomen en "Monica Depla werkt vooral achter de schermen bij Wieder", zegt Erik Vanackere van Wieder. "Het verbaast mij dan ook niet dat ze een beetje beschaamd reageert op de plotseeer. Zijn zoekt de schijnwerpers niet op, nee ze vermijdt ze en doet duizend en één dingen. Ze is de laatste om te blijven schoon maken, de eerste om aan te komen om dingen klaar te zetten. Zij zorgt ook altijd voor de lekker taart voor bij een vergadering..."

Monica ging vandaag dus naar huis met een kunstwerken gecreëerd door ACW-bestuurslid Romain Neirynck, zelf sinds jaar en dag als vrijwilliger zeer actief in meerdere verenigingen. De Jef wordt jaarlijks uitgereikt in de rand van de Rerum Novarum viering.

(FN-Meegedeeld-ACW)
Meer over Actie    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag