Nieuws uit de Brugse regio

TMVW: water in Assebroek maandag wellicht weer bruikbaar


Audio Reportage

TMVW: water in Assebroek maandag wellicht weer bruikbaar
Brugge, zondag 1/5/2011. Volgens Bruno Pessendorffer, de woordvoerder van TMVW, klopt het dat het drinkwater in de Blekerijstraat, Kleine Weg, Generaal Lemanlaan en Kruisboogstraat in Assebroek aangetast is met een nog niet nader bekend oplosmiddel en dat het water 'als een voorzorgsmaatregel' tot nader order als niet drinkbaar en zelfs niet bruikbaar voor het wassen en andere doeleinden mag beschouwd worden.

Maatregelen

Er werden woensdag op 14 plaatsen stalen genomen. Volgens de woordvoerder van TMVW werden alle betrokken bewoners hierover rechtstreeks door de maatschappij op de hoogte gebracht. Sinds vrijdag worden de leidingen in de betrokken woningen en straten gespoeld en TMVW hoopt in de loop van morgen 2 opeenvolgende negatieve testresultaten te hebben van de schoongemaakte leidingen, waardoor het water dan weer bruikbaar zou worden.

Geen mensen onwel?

Volgens TMVW zijn alarmerende berichten als zouden mensen onwel geworden zijn door het inademen van water onder de douche of in het bad niet kloppen. Volgens Bruno Pessendorffer zouden sommige berichten in die zin zelfs afkomstig zijn van mensen 'die helemaal niet in de getroffen zone wonen'. TMVW ontkent ook andere berichten, als zou het probleem reeds dinsdag zijn ontstaan.

Mediastilte

Vanavond noemde Sammy Roelant, de voorzitter van Groen! Brugge, het onverantwoord dat TMVW heeft getalmd met de communicatie en dat de communicatie tot op dit moment in het algemeen vrij schaars is.
Collega Stefaan Reuse schreef reeds een kort artikel op basis van door hem gesprokkelde informatie en Radio 2 bracht een eenmalig kort bericht op aangeven van TMVW. De rest van de pers werd niet geÔnformeerd en volgens Bruno Pessendorffer van TMWV was dat ook niet aan de orde: 'de pers werd niet ingelicht omdat onze eigen kanalen sneller en efficiŽnter zijn...'

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Groen    Sammy Roelant    Assebroek    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag