Nieuws uit de Brugse regio

Creativiteit moet kampvervoer jeugdbewegingen bestendigen


Audio Reportage

Creativiteit moet kampvervoer jeugdbewegingen bestendigen
Brugge, donderdag 28/4/2011. De recente uitbreiding van de afstand waarover jeugdbewegingen gratis kampvervoer kunnen aanvragen naar 300 kilometer zou wel eens de doodsteek voor het aanbod kunnen zijn, als er geen extra chauffeurs kunnen worden gevonden. Dat zegt CD&V-gemeenteraadslid Dirk De Fauw, die tijdens de raad dinsdag opriep 'creatief om te springen met de mogelijkheden'.

'Het probleem diensthoofden bij de stad die vrachtwagens en chauffeurs hebben, zoals de groendienst, de wegendienst en de dienst cultuur niet staan te springen om naast hun opdrachten bij de wegen- of groendienst ook nog verre ritten voor kampen toe te laten, omdat daarbij overuren worden gepresteerd, die moeten worden gecompenseerd Ún de vrachtwagens kunnen dan niet in Brugge zelf worden gebruikt. In de zomer is het vaak al drukker bij deze diensten' stelt De Fauw vast.

Oplossing

De Fauw stelt voor om tijdelijke vrachtwagenchauffeurs in dienst nemen of zelfs gepensioneerde vrachtwagenchauffeurs van de stad in in te zetten de kampen te bevoorraden, zodat de normale werking van de diensten niet in het gedrang komt.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto Archief)
Meer over Kinderen    Jongeren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag