Nieuws uit de Brugse regio

Paasweekend aan de kust wordt wellicht absolute topper

Paasweekend aan de kust wordt wellicht absolute topper
Brugge, donderdag 21/4/2011. Op basis van voorlopige cijfers van Westtoer kan Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen nu al besluiten dat de paasvakantie voor haar horeca-ondernemers aan de kust een schot in de roos is. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche zegt dat "na bijna 14 dagen onafgebroken mooi weer, de bezettingsgraad aan de kust nu al op een recordhoogte staat. De eerste week van de paasvakantie noteerde Westtoer al een bezettingsgraad van meer dan 70%. Dit paasweekend zullen bezettingsgraden van 80 95% geen uitzondering zijn. Wie nog een weekendje zee plant, mag niet te lang meer wachten om logies te boeken."

Weer

Als het mooi weer is, blijft onze Belgische kust nog altijd de meest populaire vakantiebestemming bij uitstek. Ook al is de paasvakantie nog volop aan de gang, de voorlopige cijfers en bezettingsgraden overstijgen nu al alle verwachtingen. Met een voorlopige bezetting van meer dan 70% werd de kust al een pak drukker bezocht dan vorig jaar.

Aantal consumpties stijgt

"Ook de negatieve effecten van de crisis doven langzaam maar zeker uit," zegt Van Assche. "Waar de klant het voorbije jaar in het kielzog van de crisis veel spaarzamer was, begint het aantal consumpties per kop opnieuw te stijgen. Dat is alvast goed nieuws voor de horeca die dezer dagen op volle toeren draait. Ook de vraag naar horecapersoneel aan de kust blijft stijgen."

(FN-Meegedeeld-DVA/Foto: FN archief)
Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag