Economie

Sociale appartementen voor minder validen beschikbaar in Sint-Andries


Audio Reportage

Sociale appartementen voor minder validen beschikbaar in Sint-Andries
Brugge, vrijdag 8/4/2011. In een woonproject dat sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo aan het afwerken in in Sint-Andries zijn 6 appartementen, specifiek aangepast voor rolstoelgebruikers, beschikbaar. Dat meldt Vivendo. Deze 6 appartementen zullen prioritair worden toegewezen aan minder valide kandidaten die zich nog kunnen inschrijven bij Vivendo tot eind april 2011.

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo is volop bezig met de ontwikkeling van de site 'De Hermitage' te Sint- Andries. 'Niet minder dan 169 woningen en appartementen zijn in opbouw of gepland op korte termijn,'.   Het gaat om een gemengd project van zowel woningen als appartementen, met zowel koop- als huurmogelijkheid.  In het project worden ook 6 appartementen specifiek aangepast voor rolstoelgebruikers.  Bij de uittekening van het project 'De Hermitage' wordt ruime aandacht besteed aan de groenaanleg.

Met dit nieuwe project realiseert Vivendo haar doelstelling, namelijk degelijke huisvesting aanbieden aan een sociaal tarief.  Specifiek voor Sint-Andries leidt dit project tot een gevoelige stijging (+106 of stijging met 35%) van het aantal sociale woongelegenheden.

De werken worden uitgevoerd in 5 verschillende fasen.  Een eerste fase van 23 woningen werd reeds in 2009 opgeleverd.  Het ging toen om 15 koop- en 8 huurwoningen.

De tweede fase met 18 sociale huurappartementen is bijna afgewerkt. Verhuring start vanaf 1 juli 2011.   Alle appartementen zijn voorzien van 2 slaapkamers en het gebouw is uitgerust met een ondergrondse parkeerplaats.   Van de 18 appartementen zijn er 6 appartementen specifiek aangepast voor rolstoelgebruikers.  Deze 6 appartementen worden prioritair toegewezen aan deze doelgroep.   Voor deze 6 aangepaste appartementen kunnen kandidaten zich nog inschrijven bij Vivendo tot eind april 2011.

Begin 2011 werd de derde fase opgestart : de opbouw van 47 appartementen.   De afwerking is voorzien in het najaar 2012.    13 appartementen worden verkocht, de andere appartementen worden verhuurd.

Fase vier voorziet in de bouw van 46 huurwoningen.    Deze bouwwerken werden in maart openbaar aanbesteed.     De start van de werken is voorzien half 2011.

De laatste fase betreft de opbouw van 35 koopwoningen.   De openbare aanbesteding is gepland half 2011.  De start van deze bouwwerken is nog voorzien in 2011.

Geļnteresseerden kunnen zich wenden tot Vivendo, Koningin Astridlaan 134 bus 1, 050/44.61.11 of via mail of web (zie hieronder).  Daar kunnen zij ook alle informatie vernemen over de specifieke regels die gelden bij het kopen of huren bij een sociale huisvestingsmaatschappij.

(FN-Meegedeeld-Vivendo)
Meer op www.vivendo.be
Contacteren via mail info@vivendo.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag