Nieuws uit de Brugse regio

Ook deze zomer seniorensport in Brugse parken


Audio Reportage

Ook deze zomer seniorensport in Brugse parken
Brugge, zaterdag 9/4/2011. "Brugge telt steeds meer senioren maar 'oud' betekent niet 'out'", zegt de Brugse schepen voor Sport Annick Lambrecht die deze zomer weer seniorensportactiviteiten in Brugse parken plant. "Ouder worden kan fysieke aandoeningen met zich meebrengen, bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of artrose. Om die klachten zoveel mogelijk te vermijden, is het belangrijk om te bewegen. Daarom worden vanuit de sportdienst diverse activiteiten georganiseerd met als bedoeling om de senioren blijvend te stimuleren om regelmatig te bewegen en te sporten."

Op pleintjes en in parken

Een van de leukste activiteiten is de "Seniorensport op pleintjes". Dit jaar kunnen de senioren opnieuw sporten in openlucht, telkens op de eerste maandag van de maand van mei, juni, juli en augustus. Er wordt op die maandagen gesport van 14.30 tot 15.30 uur.

Deze activiteit is volledig gratis en toegankelijk voor senioren van alle leeftijden. Vooraf inschrijven is niet nodig en voor elke deelnemer wordt een flesje water voorzien. Enkel bij regenweer gaat de activiteit niet door.

De Sportschepen verduidelijkt: "We starten en eindigen het sporten op pleintjes met tai-chi. Dit op maandag 2 mei op de Kruisvest en op maandag 1 augustus in het Koning Albertpark. Tai-Chi is niet moeilijk om te leren. Je verbetert je gezondheid. Je laadt jezelf op met energie. Je gunt jezelf rust en diepe ontspanning en je herontdekt je eigen stevigheid."

Op maandag 6 juni zal er dans gegeven worden in het Astridpark. En op maandag 4 juli zal er Fitbal gegeven worden. Fitbal is fitheidsgym op een grote fitbal. Dit vindt plaats in het Sebrechtspark.

Alle info over "Seniorensport op pleintjes" kan men nalezen in de speciaal ontworpen folder die verkrijgbaar is in de sportdienst of in alle Brugse sporthallen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sport    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag