Nieuws uit de Brugse regio

Socialistische actie 'Ik heb een partner in het zuiden' gestart


Audio Reportage

Socialistische actie 'Ik heb een partner in het zuiden' gestart
Brugge, donderdag 7/4/2011. De socialistische mutualiteit Bond Moyson, de SP.a, het ABVV en de FOS, de NGO van de socialistische beweging, hebben gisteravond in Brugge het startschot gegeven van een campagne onder de titel "Ik heb een partner in het zuiden".

Wereldwijd zijn er 1,3 miljard mensen, of 20% van de wereldbevolking, die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Met de campagne wil de socialistische familie, ook in West-Vlaanderen, de mensen bewust maken van de noden in het zuiden op het vlak van gezondheidszorg.

Er wordt een affichecampagne gevoerd gedurende drie maanden, er is een rondreizende tentoonstelling en een film over het gebrek aan gezondheidszorg in het zuiden, en er zijn tal van andere ondersteunende middelen om geld in te zamelen voor een betere gezondheidszorg in het zuiden.

Volgens An Vercoutere uit Avelgem, dokter en gynaecologe in opleiding, die al enkele jaren pendelt tusen Avelgem en Guinee Conakry en de noden in die regio en wat er aan kan gedaan worden kent, moeten wij hier vooral beseffen hoe goed we het hier wel hebben Ún moeten we structurele projecten in het zuiden steunen.

(JVB-Eigen Berichtgeving/Foto FOS)

Meer over Economie    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag