Economie

Benoît Van Innis ontwerpt nieuwe kunstvlaggen voor winkelstraten


Audio Reportage

Benoît Van Innis ontwerpt nieuwe kunstvlaggen voor winkelstraten
Brugge, dinsdag 5/4/2011. In de winkelstraten van het Brugs Handelscentrum, zullen vanaf eind april twintig nieuwe kunstvlaggen worden opgehangen. Voor het ontwerp ervan werd met medewerking van de musea Brugge een beroep gedaan op de in Brussel wonende maar uit Brugge afkomstige kunstenaar Benoît Van Innis.

Na Raveel

Van Innis werkt als tekenaar o.a. voor De Morgen, Vrij Nederland, The New Yorker en Time Magazine. De twintig vlaggen van 3 op 3,9 meter, zullen de belangrijkste winkelstraten van Brugge sieren en vervangen de vlaggen, ontworpen door Roger Raveel, die na bijna tien jaar dienst versleten zijn. Benoît Van Innis liet zich bij het ontwerpen van de vlaggen leiden door zijn Brugse jeugdherinneringen en wat typisch is voor Brugge, zoals de reien, kant, maar ook Cercle en Club.

Tentoonstelling

De originele tekeningen werken worden door de stad aangekocht, die er een tentoonstelling rond opzet in het museum Arentshuis vanaf 29 april. Rond de vlaggen wordt er ook een kunstparcours uitgestippeld met een begeleidende brochure.

(JVB-Eigen Berichtgeving/Foto: Musea Brugge)  
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag