Nieuws uit de Brugse regio

Actiegroep vraagt realistischer rampoefening voor luchthaven


Oostende, vrijdag 1/4/2011. Een aantal omwonenenden van de luchthaven van Oostende vraagt de gouverneur om een 'realistischer rampscenario' te gebruiken voor de oefening die daar is gepland. 'Wonend onder de aanvliegroute van vliegende kerosinestations zijn we uiteraard tevreden dat er 'goed' voor de veiligheid van passagiers en luchthavenpersoneel wordt gezorgd, en dat er bijgevolg rampoefeningen worden gehouden. Maar het voorgesteld scenario geeft ons een groot dj-vu gevoel: het lijkt ons eerder een pro-forma nummertje voor de verzekering en(of) behoud van internationale licenties, i.p.v. een simulatie van een meer realistische ramp,' zegt Jacques Denecker van vzw WILOO.

Alternatief

'De kans dat een toestel buiten de luchthavenperimeter crasht lijkt ons niet onwaarschijnlijk. Gebaseerd op een reel gebeurde ramp in Halifax Canada in 2004 met een zwaar vrachttoestel type B-747, van wat eens de hoofdklant van de Oostendse luchthaven was, stellen wij volgend alternatief voor: Een net bijgetankte B-747 van de Saudische cargomaatschappij 'Saudi Arabian Cargo' komt in moeilijkheden om reden van het slecht instellen van het motorvermogen door een oververmoeide piloot. Het toestel, met meer dan 100.000 liter kerosine a/b, stort kort na het opstijgen neer op 800 meter van het einde van de baan '08. Het vrachtvliegtuig boort zich een weg door de middelbare school St-Andreas waar zo'n 600 leerlingen les volgen. Door de enorme vuurzee die ontstaat slaat overal paniek toe, het verarmd-uranium in de staart van het toestel verbrandt, iedereen wil vluchten , de wegen in de buurt slippen dicht...' stelt Jacques Denecker voor.

Niet overdreven

'Dit is een sterk verhaal, ja, maar momenteel zijn elders in de wereld, in Japan bijvoorbeeld, ook extreme rampen met onvoorziene scenario's. Het lijkt ons niet zo'n slecht idee om de lat van de oefening wat hoger te leggen, zeker gezien de aard van de trafiek in Oostende nu niet echt aansluit bij de inhoud van de rampoefening. Nu voorziet het scenario een passagiersvliegtuig dat in problemen komt en een noodlanding moet maken zonder gebruik van het neuswiel. In Oostende is de kans daarop zo goed als nihil. Overladen vrachtvliegtuigen zien we hier wekelijks opstijgen...' zegt Jacques Denecker.

(FN-Meegedeeld-Wiloo)

Meer over Ruimtelijke Ordening    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag