Nieuws uit de Brugse regio

Duurt Earth Hour wat langer langs de expresweg?


Audio Reportage

Duurt Earth Hour wat langer langs de expresweg?
Brugge, zondag 27/3/2011. Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) wil dat er dringend werk gemaakt wordt van de herstelling van de verlichting langs de N31 tussen Lissewege en Zeebrugge: "toen ik gisteren aan het rijden was dacht ik dat het opnieuw Earth Hour was: de openbare verlichting langsheen de N31 tussen Lissewege en  Zeebrugge is zo te zien reeds geruime tijd niet meer nagezien. Ik heb de optelsom gemaakt en stelde vast dat per rijrichting en over een afstand van 3.6 km van de ongeveer 100 verlichtingspalen er richting Zeebrugge 57 en richting Lissewege 49 niet branden."

Gevarenzones

"En wat erger is: vooral op cruciale plaatsen zoals de afslag Zwankendamme, waar reeds menig dodelijke ongevallen plaatsvonden, zijn er meerdere verlichtingspalen na elkaar die niet branden . Ik telde er hier een zevental op rij," zegt De Plancke.

De Plancke heeft Brugs schepen van openbare werken Jos Demarest aangeschreven, omdat die bij de bevoegde diensten van Eandis en Vlaams minister Hilde Crevits zou tussenkomen, "zodat het nodige gedaan zou worden voor een veilige N31".

(FN-Meegedeeld-JMDP)
Meer over Economie    Milieu    Mobiliteit    Politiek    Open VLD    Jos Demarest    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag