Economie

Agnes Bruyninckx slachtoffer van de malafide praktijken van derden?


Audio Reportage


Brugge, woensdag 16/3/2011. Het Parket van Brugge heeft gevraagd de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Vlaams Volksvertegenwoordiger en Brugs gemeenteraadslid van Vlaams Belang Agnes Bruyninckx, naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek over de mogelijke betrokkenheid van haar bedrijf Madigro in een zaak met dierenvoeding in Duitsland. Samen haar echtgenoot Freddy Bruyninckx is het parlementslid zaakvoerder dat bedrijf dat grondstoffen voor dierlijke voeding verhandelt.

Schijn van schuld

Er wordt in eerdere berichten in de nationale pers beweerd dat een deel van die dierenvoeding voor menselijke consumptie, namelijk verwerking in pittavlees, verkocht zou zijn geweest.

Aanwijzingen van onschuld

Volgens Bruyninckx stroken die beweringen echter geenszins met de realiteit en zelfs Inge Joris van het Vlaams Voedselagentschap verklaarde in een interview met de Stadsomroep in 2007 dat er vooral op administratief vlak fouten waren gemaakt.

De feiten

Drie jaar geleden kreeg Madigro van een Duitse klant de vraag om als tussenpersoon op te treden voor de verhandeling van vlees geschikt voor dierenvoeding naar Rusland en Singapore. Volgens Bruyninckx werd het vlees buiten hun weten om in Duitsland in pittavlees verwerkt. Het vlees is overigens nooit in BelgiŽ geweest.

Onschendbaarheid

Bruyninckx heeft van zodra datze van het onderzoek hoorde zelf aan de parlementsvoorzitter gevraagd dat haar parlementaire onschendbaarheid zo snel mogelijk wordt opgeheven, zodat er duidelijkheid kan worden geschapen.

(FN-Meegedeeld-VB en eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag