Nieuws uit de Brugse regio

Olva Male eerste Brugse Fair Trade basisschool


Brugge, maandag 14/3/2011. Olva Male draagt eerlijke handel en duurzame landbouw een warm hart toe en ontvangt daarom op vrijdag 18 maart als eerste Brugse basisschool de titel 'Fair Trade School'.

De Titel 'Fair Trade School' wordt bekomen indien de school voldoet aan 3 criteria: de hele school moet achter het idee van eerlijke handel en duurzame landbouw staat en de school koopt daarom regelmatig fairtradeproducten en lokale landbouwproducten voor leerlingen en leerkrachten en communiceert hierover.

Olva Male nodigt jaarlijks enkele gasten uit op school die ervaring hebben met eerlijke handel in het Zuiden. Daarnaast organiseren ze een wereldwinkeltje op school dat uitgebaat wordt door de zesdejaars. De kinderen krijgen dagelijks een fairtradesapje en leerkrachten een tas eerlijke koffie. Dat de school achter het principe van eerlijke handel staat, laat ze weten via het schoolreglement, de website of via een brief aan de ouders.

Olva Male krijgt daarom vrijdag als eerste Brugse basisschool de titel 'Fair Trade School' uitgereikt tijdens hun jaarlijkse 'koffiestop' op school. Schepen voor Noord-Zuidbeleid Martine Matthys (CD&V) overhandigt de titel.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.olvamale.be
Meer over Kinderen    Jongeren    Martine Matthys    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag