Nieuws uit de Brugse regio

Weer totaal gebrek aan respect en controle aan kathedraal


Audio Reportage

Weer totaal gebrek aan respect en controle aan kathedraal
Brugge, maandag 14/3/2011. Deze middag werden door tal van voorbijgangers aan werken aan de Sint-Salvatorskathedraal een massa onachtzaam achtergelaten opgegraven menselijke resten opgemerkt. Op een viertal zandhopen lagen vele honderden beenderen en ondanks de uitdrukkelijke verklaringen van vorige week, door schepen van openbare werken Jos Demarest in gesprek met De Stadsomroep, die toen in alle toonaarden gebrek aan respect ontkende, bleken de medewerkers van Raakvlak, die in opdracht van de stad hierbij zouden toezien op een respectvolle behandeling, volgens Andries Van den Abeele van SOS Brugge "in geen velden of wegen te bekennen" te zijn.

Niet langer te ontkennen

"Tot vorige week was het hun woord tegen het onze, maar nu, wel de beelden (zie foto) spreken voor zich en zeer duidelijk. En helaas zie ik niet meer dat het zin zou hebben de stad op haar verantwoordelijkheid te wijzen: verleden week hebben we dit al aangeklaagd en geen twaalf uur later werd een persconferentie bijeen geroepen om te zeggen dat wij lasteraars zijn en de stad op onrechtvaardige wijze in een slecht daglicht stellen... Nu kan iedereen zien hoe zij, zonder enig eerbied brutaal te werk gaan... Ik heb geen enkele uitleg waarom de stad zo driest te werk gaat. Ik begrijp het niet... De reden voor de haast is wellicht vooral om hen die protesteren voor voldongen feiten te stellen...," zegt Andries Van den Abeele.

Aanklagen geen zin?

"Ik moet het aan U niet zeggen, maar de dialoog met de stad is zeer moeilijk. Het schijnt een voorbije periode te zijn dat men nog praat met de mensen. Iemand die hen niet slaafs volg is iemand met lelijke manieren, daar komt het op neer," zegt Van den Abeele op de vraag wat hij nu gaat ondernemen: niets dus, het heeft geen zin. de stad doet haar zin.

(FN-op Locatie/Foto: SOS Brugge)
Meer op www.stadsomroep.com/was.asp?NUM=31750
Meer over Ruimtelijke Ordening    Geschiedenis    Jos Demarest    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag