Economie

Krakers bezetten panden aan Spinolarei


Audio Reportage

Krakers  bezetten panden aan Spinolarei
Brugge, zaterdag 5/3/2011. Een halve dag nadat het Studie- en Actiekomitee (SAK) Binnenstad van het ACW er actie voerde, hebben vanavond een groep krakers, waarvan de politie vermoedt dat ze banden hebben met de Lappersfortbosbeweging, twee leegstaande panden langs de Spinolarei in Brugge bezet. Op de gevels prijken nu spandoeken met de leuze "SOS Brugge: speculanten jagen mensen weg".

Toeval?

Het SAK vroeg deze middag dat het stadsbestuur stappen onderneemt om projectontwikkelaars of eigenaars onder druk te zetten om grote, historisch belangrijke en vaak beschermde panden, niet langer te laten verkommeren maar te restaureren en daarbij kregen ze vanavond dus steun uit eerder onverwachte hoek. Hoewel toeval niet bestaat naar het schijnt, beweren de krakers volledig los van de actie van het ACW te opereren. En daar waar de actie van deze morgen geen politie aanlokte, waren de blauwe uniformen vanavond bijzonder snel ter plaatse.

De actievoerders zijn van plan om morgen, nadat het nieuws van de actie is uitgelekt, al weer de twee panden, die in handen zijn van een Nederlandse projectontwikkelaar, te verlaten. Het lijkt erop dat de politie niet zal ingrijpen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Actie    Politiek    CD&V    Open VLD    sp.a    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag