Nieuws uit de Brugse regio

Stad promoot fietsgebruik van eigen medewerkers


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 5/3/2011. Het Brugse stadsbestuur wil dat het stadspersoneel nog meer gebruik maakt van de in de Brugse stadskleuren geschilderde dienstfietsen. Om het fietsgebruik door het stadspersoneel te stimuleren, stelt het stadsbestuur permanent 550 dienstfietsen ter beschikking, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook een gezonde manier is om dienstverplaatsingen af te leggen.

Het College besloot om ook in 2011 deze fietsen te laten onderhouden en herstellen door het fietsatelier van Groep Intro vzw, dat voor sociale tewerkstelling zorgt.

Vorige maand besloot het college al om in 2011 weer deel te nemen aan de Vlaamse campagne 'ik kyoto'. Zo willen we de personeelsleden van Stad Brugge opnieuw warm maken om zoveel mogelijk woon-werk-verkeer op één van volgende minder milieubelastende manieren te doen: per fiets, carpoolend, per trein of per bus. Net als in de vorige edities voorzien we zelf prijzen voor de deelnemers, naast de Vlaamse prijzen die verdeeld worden via lottrekking.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Milieu    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag