Economie

Geert Van Hecke ontvangt erelint Leopoldsorde

Geert Van Hecke ontvangt erelint Leopoldsorde
Brugge, maandag 28/2/2011. Vandaag ontvingen sterrenchefs Peter Goossens en Geert Van Hecke hun officiŽle documenten en erelint voor hun ridderschap in de Leopoldsorde. Op voorstel van Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen gaf koning Albert beide topchefs deze onderscheiding in december vorig jaar maar om praktische redenen werd met de uitreiking zelf nog wat gewacht.

In aanwezigheid van minister Vincent Van Quickenborne, Gouverneur Paul Breyne ontvingen Peter Goossens en Geert Van Hecke het erelint uit handen van Jan De Haes, voorzitter van Fed. Ho.Re.Ca. Vlaanderen. De officiŽle documenten ondertekend door de koning ontvingen de chefs van Minister Van Quickenborne.

Frans voorbeeld

'Frankrijk honoreert zijn topchefs al jaren en het was dan ook hoog tijd dat ook BelgiŽ zijn chefs op een voetstuk plaatste: onze keuken is immers wereldvermaard. Nergens ter wereld worden er zoveel restaurants met Michelinster teruggevonden op zo een beperkte oppervlakte als bij ons', wist gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche van de horecafederatie: 'Deze huldiging is een erkenning voor de volledige horecasector en voor alle chefs die dagelijks hard aan de weg timmeren om hun klanten het zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Het is de langverwachte bevestiging dat onze gastronomie een belangrijke ambassadeur is voor ons land. Eindelijk neemt BelgiŽ haar keuken even serieus als men dat in Frankrijk doet.'

(FN-Meegedeeld-Fed Horeca)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag